lørdag den 10. april 2010

Fredag den 9 April - Highway 1 og LA

Hej alle.

Dagen startede i Pismo Beach med en gang shopping i outlet mall. Billige Levi's bukser til Jesper. 4 par Levi's for 550 kr. Hvad sker der? Sanne gik selvfølgelig heller ikke tomhændet derfra.
Videre det gik imod LA via Highway 1, Venice beach og Malibu. Igen en fantastisk tur. Lige indtil vi ramte yderkanten af LA. Kl 15 fredag eftermiddag er det falske tidspunkt at begynde den lange uendelige køretur igennem LA's mange gader. LA er kæmpe stor, den er ikke så høj som New York, men den er til gengæld stor. Det bebyggede område er på størrelse med Sjælland. Det tager rigtig lang tid at køre de 60 km fra yderkanten til hotellet. 3 timer med maks 5 km i timen. Vi kommer ikke tilbage til LA igen, medmindre det er for at lande og så køre videre til Palm Springs.
Vi kørte igennem den danske by Solvang. I Olsens bageri havde de tyrolerhatte på, der var et kæmpe Outlet Mall og der var hakkede pølser og oksekød i frikadellerne. Altså rigtigt dansk. På skiltet ud af byen stod der Tak for besøget, en gade hed Atterdag Road, et hotel Kronborg inn og så Nielsen's building supplies. Det var lidt mærkeligt.

Aftensmaden var fællesspisning på Hometown Buffet. All you can eat for 10 $.

En cache kunne vi da lige nå. Parkerne lukker kl 22, men vi tænkte at det sker der nok ikke så meget ved. Men men........vi blev klogere. Pludselig havde en politibil sneget sig op til os. Han spurgte hvad vi havde gang i, og vi forklarede. Inden vi så os om holdte der 4 politibiler. Han havde åbentbart kaldt på forstærkning. Da vi havde forklaret os, og de havde set at en af os var på krykker, fik vi lov at lede videre.

Tilbage på hotellet fik vi en øl som vi plejer og fik sagt farvel til dem der skal afsted tidligt. Det er ikke rigtigt gået op for os at vi snart skal forlade dette storslåede land igen. Men  imorgen går turen altså hjemad.

For at bo i dette land skal man have et greencard. Det er nødvendigt for arbejds og opholds tilladelse. Det er en lodtrækning man tilmelder sig, man skal være utrolig heldig for at få lov. Vi har snakket om at tilmelde os så snart vi er hjemme. Så kunne man altid tage et par år herovre. Der er bare et problem. Man skal være gift og det nåede vi jo ikke i Vegas. Men i DK er det jo gratis.

2 kommentarer:

  1. jeg husker ellers at det som både rt nemt og hurtigt at køre bil i USA også i LA.
    Men det var i 2000, 2001 og 2008 - der er sikkert sket meget med trafikken siden.

    SvarSlet
  2. To gange sammenstød med myndighederne på to uger! Jeg er kampstolt af jer :)

    SvarSlet